0
Terug naar overzicht

Huisdier herdenken: van urn tot asketting

14/06/2024
Redactie
Delen:
huisdier herdenken - spullen overleden huisdier - remembermepets

Je huisdier is overleden en je wilt er alles aan doen om jouw trouwe viervoeter op een zo mooi mogelijke manier te eren. Logisch, dit beestje is immers een (lange) tijd deelgenoot geweest van de familie en verdient het om op symbolische wijze voort te leven. Wij vertellen hoe je jouw huisdier herdenken kunt, zodat jullie hairy friend het plekje krijgt dat hij of zij verdient.

Huisdier herdenken met een urn

Voor je huisdier zijn er verschillende urnen te krijgen. Je kunt er zelfs voor kiezen om de urn naar eigen wens te laten ontwerpen. Zo kun je er bijvoorbeeld de naam van jouw hond, kat of hamster in laten graveren. De grootte van de urn is logischerwijs afhankelijk van het gewicht van het beestje.

Beeldje

Je kunt ook een beeldje van jullie huisdier laten maken. Ben je creatief aangelegd? Dan kun je er aan denken om dit beeldje zelf in elkaar te knutselen. Is dit niet het geval? Dan zijn er altijd creatievelingen die dit -bijvoorbeeld door middel van een foto- voor jou willen en kunnen doen.

Collar candle

De collar candle, in het Nederlands ook wel de 'halsband kaars' genoemd, is een warme manier om de halsketting van jouw huisdier te verwerken in een kaars. Bind bijvoorbeeld het naamkaartje van jullie hond met een mooi lintje om de kaars heen of gebruik de belletjes van de halsketting van je kat als versiering.

Gedenktegel

Is jouw huisdier begraven, dan verdient 'ie natuurlijk een mooie gedenktegel of -grafsteen. Er zijn verschillende bedrijven die gespecialiseerd zijn in monumenten voor dierengrafjes. Let wel op: elke dierenbegraafplaats heeft wel zijn of haar eigen regels. Zorg dus dat je deze regels kent voordat je een gedenkmonument laat maken.

Assieraad

Net zoals je van menselijk as een sieraad kunt maken, kan dit ook met het as van een huisdier.

Halsbandje als voorbeeld voor een sieraad...

Had jouw pluizige vriend standaard dat leuke halsbandje om zijn of haar nek bungelen? Je kunt deze door een edelsmid na laten maken en laten omvormen tot bijvoorbeeld een zilveren of gouden armbandje voor jezelf.

... Of het materiaal gebruiken voor een eigen sieraad

Had jouw hond of kat bijvoorbeeld een leren halsbandje? Dan kun je er ook voor kiezen om met dit materiaal een nieuw sieraad te maken. Bijvoorbeeld door met drie dunne stukjes een nieuw armbandje te vlechten.

Eerbetoon in foto's

De klassieker: jullie huisdier herdenken met mooie, leuke en gekke foto's. Laat de foto afdrukken op canvas, maak zelf een creatie op een groot doek of hang een muur helemaal vol met verschillende foto's van je kat, hond of paard.

Etensbakje in bloei

Dat jullie golden retriever is overleden, betekent niet dat je al zijn of haar spulletjes weg hoeft te doen. Wat dacht je van zijn etensbak bijvoorbeeld? Koop een mooie verhoging waar je de bakjes in kunt zetten en vul ze met mooie bloemen en/of plantjes. Leuk voor in de tuin, of bij een gedenkhoekje.

Delen:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit artikel.

Reactie plaatsen

RememberMe

Voor een afscheid met een gekleurd randje